Te weinig reactie op

vacatures

Wat zien we?

Klassieke vacatures zijn vaak niet aantrekkelijk.

 

Klassieke vacaturebeschrijvingen bestaan uit een opsomming van taken en activiteiten. Dit is vandaag onvoldoende om kandidaten aan te trekken, in het bijzonder bij knelpuntberoepen / functies.

 

Klassieke vacatures zijn meestal niet gericht op het verschil dat een kandidaat kan maken waardoor het werk niet als zinvol, zingevend, uitdagend of aantrekkelijk wordt beschouwd.

 

Vooral bij knelpuntberoepen / functies is het belangrijk dat er geen drempels worden opgeworpen voor kandidaten die wel het potentieel hebben, maar niet de juiste ervaring of diploma’s.

 

Er wordt meer en meer gebruik gemaakt van storytelling. Alhoewel er een belangrijke component (verhalen) wordt gebruikt, is dat vaak niet voldoende om de juiste profielen aan te trekken. Employee testimonials bv. geven wel een extra touch, maar missen nog een dimensie.

Oplossing

Het gebruik maken van verhalen is een eerste stap. Het gebruik maken van verhaallijnen die onderling gerelateerd zijn, maakt het mogelijk om te ontdekken waar de kandidaat zich bevindt in zijn of haar ontwikkeling.

Het vertalen van diploma’s, ervaringen en vaardigheden naar wat het potentieel is dat in iemand aanwezig is, zal voor meer reacties van de juiste kandidaten zorgen.

 

Het toevoegen van wat iemands bijdrage is, maakt de vacature aantrekkelijker.

 

Het toevoegen van de dimensie “maturiteit” zorgt ervoor dat vacatures aantrekkelijker worden voor de juiste kandidaten (en minder aantrekkelijk voor degenen waar er geen match is waardoor er een natuurlijke selectie ontstaat).

 

Het gebruiken van de juiste semantiek zorgt ervoor dat de vacature als aantrekkelijk en uitdagend wordt beschouwd door de juiste profielen.

 

Bekijk de andere rekruteringsproblemen

Gratis e-book: Recruitment 4.0 - Voormalig recruitmentbureau legt uit hoe je recruitmentbureaus overbodig kan maken

Neem contact op

Heb je een vraag?

Stuur een mailtje naar Ashley en hij neemt spoedig contact met je op.

Je kan ons ook altijd volgen via

  • Facebook - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

Contactgegevens

Connect Human Capital

The Lofthouse

Oude Leeuwenrui 7-11

2000 Antwerpen

+32 (0)3 294 78 60

info@connect-hc.com

Cookies & privacy © Connect Human Capital 2018