Van storytelling naar storymatching

In rekrutering wordt vandaag steeds meer ingezet op verhalen. Zo zijn er bijv. meer en meer video’s waarin medewerkers vertellen over een dag uit hun (werk)leven.

Verhalen hebben de kracht om te inspireren, aan te zetten tot actie, te leren en zoveel meer. De toepassingsgebieden zijn oneindig: van organisatie- en rol-ontwerp tot communicatie over datgene waarmee je potentieel nieuwe medewerkers effectief kan aanspreken.

“Storytelling is deeply embedded in human learning. From an evolutionary perspective, it is argued that stories have been the most efficient means of understanding and communicating about the social world.”

Joel Beath – co-founder, Head of Content @ Loud&Clear

Storymatching

Belangrijk is om erop te waken dat verhalen voldoende rijk zijn, zeker wanneer deze worden ingezet voor rekrutering. Creëer daarom zowel inhoud als verpakking die inspeelt op wat de juiste medewerker zinvol vindt en wat attractief is.

 

Storymatching is een gevalideerde methodiek waarbij verhalen worden ingezet die enkele belangrijke elementen integreren:

  1. Het betekenisvolle verschil dat een nieuwe medewerker zal kunnen maken

  2. Maturiteit

  3. Complexiteit

Betekenisvol verschil

Verhalen maken het mogelijk om betekenis te geven aan het verschil dat medewerkers zullen kunnen maken en dat zorgt voor aantrekkingskracht. Met verhalen kan je de uitdagingen concreet maken en verbinden met de purpose van je organisatie en de rol.

Maturiteit

Maturiteit bepaalt hoe iemand zijn / haar rol invult en hoe ervaringen geïnterpreteerd worden. Het gaat o.a. over de mate waarin we ons identificeren met of net los kunnen koppelen van gebeurtenissen, eigen overtuigingen, eigen model van de wereld, feedback, …

 

In lage maturiteitsstadia wordt feedback bijv. vaak zeer persoonlijk genomen, terwijl we dit in hogere stadia kunnen loskoppelen van wie we zijn en hoe we ons gedragen. Het zal niet verbazen dat maturiteit een grote rol speelt (of zou moeten spelen) in rekrutering.

 

Complexiteit

Mensen zijn op hun absoluut beste in de stretch van hun comfortzone. Dit is de zone waarin hun groei zit. Zitten we te ver buiten de comfortzone, dan lopen we risico op teveel stress. Ontbreekt de uitdaging echter compleet, dan dreigt verveling. M.a.w.: uitdaging en groei zitten vervat in de complexiteit van de rol.

 

Daarom bieden wij een rol altijd aan in de vorm van twee verhalen, waarbij het tweede verhaal een soort complexiteitsevolutie is van het eerste verhaal. Dit is de meest effectieve manier om meer geschikte instroom te genereren vanuit een proces dat al pre-selectief van aard is.

Wil je meer weten? Neem dan gerust even contact op of download het gratis e-book.

Gratis e-book: Recruitment 4.0 - Recruitmentbureau legt uit hoe je recruitmentbureaus overbodig kan maken

Gerelateerde artikels

Een nieuwe manier van rekruteren

Connect Human Capital zorgt voor de volgende stap in de sector van werving & matching. We gaan voorbij traditionele aanpakken zoals direct search, no-cure-no-pay en jobbroker modellen.

Lees meer

De theorie achter onze filosofie

Veranderende zakelijke modellen en technologische evoluties hebben een grote impact op de evolutie rond hoe medewerkers (en stakeholders) waarde voor elkaar en klanten kunnen creëren.

Lees meer

Neem contact op

Heb je een vraag?

Stuur een mailtje naar Ella, en zij neemt spoedig contact met je op. Je kan ons ook altijd volgen via @ConnectHumanCapital

  • Facebook - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

Contactgegevens

Connect Human Capital

The Lofthouse

Oude Leeuwenrui 7-11

2000 Antwerpen, België

+32 (0)3 294 78 60

info@connect-hc.com

Jobs            Visie & team            Contact            Cookies & privacy

© Connect Human Capital 2018