Connect Human Capital heeft een andere en nieuwe kijk op headhunting

“13% van de werknemers is actief geëngageerd in zijn werkomgeving en is perfect tevreden met zijn job”. Aan het woord is Jan Beyen van ‘Connect Human Capital’, een advies- en rekruteringskantoor gevestigd aan de Oude Leeuwenrui in Antwerpen. SLECHTS 13%? Dat is erg weinig maar ook weer niet helemaal verwonderlijk. De meerderheid blijkt min of meer tevreden te zijn. Een beetje zoals in het oude liedje van Patricia Paay: ‘je hebt een baan waarvan je zegt, hij is niet goed en hij is niet slecht.’

 

Voor Jan Beyen van Connect Human Capital is dat onvoldoende. Jan is van opleiding ingenieur. Maar is ook muzikant. Een beetje ‘out of the box’ kan nooit kwaad. Met zijn bedrijf wil hij een andere koers inslaan dan de klassieke arbeidsbemiddeling of ‘headhunting’.  De term ‘Executive search’ of het zoeken naar geschikte medewerkers voor een bedrijf, wil hij anders invullen dan de klassieke recruteringsbedrijven.

‘Die headhunters zoeken iemand op basis van een profiel: diploma, leeftijd, ervaring.. Ze vinden iemand die aan dat profiel beantwoordt en vervolgens wordt die aan het opdrachtgevende bedrijf aangeboden, wordt het honorarium geïnd en klaar is kees. Zo wil ik niet werken.” Connect Human Capital wil dan ook een advies- en recruteringskantoor zijn dat bedrijven helpt bij het toepassen van nieuwe concepten rond personeelsbeleid en organisatieontwikkeling.

Het magische woord bij CHC is In-flow. In-flow-organisaties worden gekenmerkt door een lager verzuim en een lager verloop, een hoger engagement, hogere klanttevredenheid en ook hogere tevredenheid van de werknemers. Medewerkers die ‘in flow’ zijn zijn performanter en op langere termijn is minder absenteïsme en minder verloop merkbaar. “Op die manier vermijd je ook burn outs” zegt Beyen. Een kwaal van de tijd die alles te maken heeft met het feit dat medewerkers niet ‘in-flow’ zijn.

Connect Human Capital heeft zeven medewerkers. Die passen alvast de ‘in-flow’ principes op zichzelf toe, luidens de bedrijfswebsite: ‘De wereld veranderen zal tijd kosten. Daarom zijn we alvast begonnen met onszelf’.

 

En een citaat van Einstein past ook in de filosofie: ‘Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree it will live its whole life believing that it is stupid’.

Dit artikel verscheen op www.madeinantwerpen.be

Gratis e-book: Recruitment 4.0 - Recruitmentbureau legt uit hoe je recruitmentbureaus overbodig kan maken

Gerelateerde artikels

Een nieuwe manier van rekruteren

Connect Human Capital zorgt voor de volgende stap in de sector van werving & matching. We gaan voorbij traditionele aanpakken zoals direct search, no-cure-no-pay en jobbroker modellen.

Lees meer

De theorie achter onze filosofie

Veranderende zakelijke modellen en technologische evoluties hebben een grote impact op de evolutie rond hoe medewerkers (en stakeholders) waarde voor elkaar en klanten kunnen creëren.

Lees meer

Neem contact op

Heb je een vraag?

Stuur een mailtje naar Ella, en zij neemt spoedig contact met je op. Je kan ons ook altijd volgen via @ConnectHumanCapital

  • Facebook - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

Contactgegevens

Connect Human Capital

The Lofthouse

Oude Leeuwenrui 7-11

2000 Antwerpen, België

+32 (0)3 294 78 60

info@connect-hc.com

Jobs            Visie & team            Contact            Cookies & privacy

© Connect Human Capital 2018