De theorie achter onze filosofie

Het oorspronkelijke flow-concept van Mihaly Csikszentmihalyi beschrijft de optimale ervaring waarin mensen verkeren wanneer zij geconcentreerd zijn en daar intens van genieten. Hij stelt dat mensen ‘flow’ bereiken door doelen te stellen en uitdagingen aan te gaan. Alasdair White onderzocht hoe mensen in de stretch van hun comfort zone die uitdaging vinden in de ‘optimal performance zone.’ Dan Pink en Dan Ariely beschrijven dat echte motivatie ontspringt in het kunnen maken van een betekenisvol verschil (zingeving), het persoonlijk kunnen ontwikkelen en beschikken over autonomie.

 

Veranderende zakelijke modellen en technologische evoluties hebben een grote impact op de evolutie rond hoe medewerkers (en stakeholders) waarde voor elkaar en klanten kunnen creëren. In een studie van Osborne & Frey (2015) wordt aangetoond dat 49% van de huidige rollen een automatiseringskans heeft van meer dan 70%.

Onze methodiek, storytelling en storymatching, revolutioneert de manier waarop organisaties deze evolutie kunnen omvormen tot een strategisch voordeel. Verhalen hebben een transformerend karakter. Onze aanpak integreert op een holistische manier gevalideerde concepten uit organisatieontwikkeling met gevalideerde concepten uit de (cognitieve) psychologie.

We zorgen ervoor dat je meer impact hebt in het aantrekken en matchen van medewerkers. Een betere matching leidt tot betere besluitvorming, een lager absenteïsme, een lager verloop, meer bevlogenheid en is de sleutel tot groei, innovatie en performantie. De toepassingsgebieden zijn legio.

Gratis e-book: Recruitment 4.0 - Recruitmentbureau legt uit hoe je recruitmentbureaus overbodig kan maken

Gerelateerde artikels

Connect Human Capital heeft een andere en nieuwe kijk op headhunting

“13% van de werknemers is actief geëngageerd in zijn werkomgeving en is perfect tevreden met zijn job”. Aan het woord is Jan Beyen van ‘Connect Human Capital’, een advies- en rekruteringskantoor gevestigd aan de Oude Leeuwenrui in Antwerpen.

Lees meer

Een nieuwe manier van rekruteren

Connect Human Capital zorgt voor de volgende stap in de sector van werving & matching. We gaan voorbij traditionele aanpakken zoals direct search, no-cure-no-pay en jobbroker modellen.

Lees meer

Neem contact op

Heb je een vraag?

Stuur een mailtje naar Ella, en zij neemt spoedig contact met je op. Je kan ons ook altijd volgen via @ConnectHumanCapital

  • Facebook - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

Contactgegevens

Connect Human Capital

The Lofthouse

Oude Leeuwenrui 7-11

2000 Antwerpen, België

+32 (0)3 294 78 60

info@connect-hc.com

Jobs            Visie & team            Contact            Cookies & privacy

© Connect Human Capital 2018