Vacatures en employer

brand zijn niet voldoende

gekend

Wat zien we?

De vacatures en social media posts van de meeste bedrijven hebben een zeer beperkte zichtbaarheid. Het gevolg is dat slechts een zeer klein deel van potentiële kandidaten weet dat er vacatures zijn.

 

Social media posts m.b.t. employer branding en rekrutering gaan vaak niet verder dan: “Kijk eens naar deze nieuwe vacature / Wij zoeken collega’s” en een paar foto’s of filmpje van de zomerbarbeque.

 

De meeste social media posts van een bedrijf volgen steeds hetzelfde patroon en format (= het favoriete van de social media manager) terwijl niet iedereen op dezelfde manier wordt aangesproken.

 

De meeste recruiters en andere gebruikers van social media platformen zijn niet op de hoogte hoe de algoritmes werken. Het gevolg is dat de meeste posts een super klein bereik hebben.

 

Het is tijdsintensief om op verschillende platformen (website, LinkedIn, Facebook, Twitter en andere social media) deze content te posten. Zowel voor leden van het recruiting, communicatie of marketing team als voor alle andere medewerkers.

 

Medewerkers zijn de grootste ambassadeurs én gratis. Toch delen zij vaak niet de content die door het bedrijf ter beschikking wordt gesteld. Dit komt enerzijds omdat ze niet weten dat deze content bestaat (ze hebben/maken geen tijd om hier zelf naar op zoek te gaan) en anderzijds omdat het te veel tijd kost om deze zelf te gaan delen.

 

Ondanks alle moeite, kan niet elke potentiële kandidaat organisch (=gratis) bereikt worden via social media.

Oplossing

De verwijzingen (o.a. social media posts) naar de vacatures dienen, net zoals de vacatures zelf, een upgrade te krijgen van de klassieke vermelding naar een meer aantrekkelijke.

 

Een mix van het volgende is ideaal voor social media posts:

 

Verschillende soorten content: purpose bedrijf, tip van de sluier m.b.t. inhoud vacature, nieuwsgierig makend, …

 

Verschillende formats: tekst, video, graphics, …

 

De algoritmes van social media platformen zijn gewijzigd zodat een “eenvoudig” bericht bijna niet meer wordt getoond. Daarom is het volgende nog belangrijker geworden:

 

Een goede mix van content en formats dient gebruikt te worden (zie Employer Branding content creatie).

 

De content dient gespreid doorheen de tijd gedistribueerd te worden (kalender met strikte planning is noodzakelijk).

 

Het delen door eigen medewerkers wordt cruciaal.

 

Het gebruik van een content sharing tool in combinatie met een employee ambassadorship tool zorgt er voor dat het recruiting of communicatie team met weinig tijd en moeite zowel employer branding content als vacatures kan verspreiden en dat alle medewerkers zowel op de hoogte hiervan zijn als met weinig tijd en moeite deze kunnen delen.

 

Al deze tools dienen geïntegreerd te worden in de huidige technologie en workflows. Anders bestaat de kans dat ze niet gebruikt worden.

 

Indien deze organische (en dus gratis) distributie niet voldoende is, kunnen advertenties op social media platformen toegevoegd worden om het bereik te vergroten. Dit wordt echter zeer weinig gedaan m.b.t. vacatures.

 

Bekijk de andere rekruteringsproblemen

Gratis e-book: Recruitment 4.0 - Voormalig recruitmentbureau legt uit hoe je recruitmentbureaus overbodig kan maken

Neem contact op

Heb je een vraag?

Stuur een mailtje naar Ashley en hij neemt spoedig contact met je op.

Je kan ons ook altijd volgen via

  • Facebook - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

Contactgegevens

Connect Human Capital

The Lofthouse

Oude Leeuwenrui 7-11

2000 Antwerpen

+32 (0)3 294 78 60

info@connect-hc.com

Cookies & privacy © Connect Human Capital 2018