CHC groeit en werft aan

Ontdek onze rollen hier

In een tijdperk waarin je niet naast begrippen als 'burn-out' heen kan, geloven wij steeds meer dat werk 'happiness' mee bepaalt. Stel je voor dat je werk een uit de hand gelopen hobby is. Één die je energie geeft, en je talenten ten volle laat schitteren. Stel je eens voor hoe het zou zijn als je volop in je passie zit? Of nog 'erger,' stel je eens voor dat iedereen in zijn passie zit? De wereld veranderen zal tijd vragen. We zijn daarom alvast begonnen met onszelf.

Onze purpose is simpel; mensen en bedrijven InFlow brengen. 'Hoe' zeg je? Door de externe recruiter overbodig te maken.

Wij creëren doorbraken in de rekruteringsaanpakken van onze klanten.

Wij reiken onze klanten inzichten aan en leren hen hoe ze slimme koppelingen kunnen realiseren tussen (opkomende) technologie, social media, StoryMatching©, reputatiemanagement (employer branding), ambassadeurschap en zoveel meer. Wij zorgen ervoor dat onze klanten organisaties worden die de capaciteit en capabiliteit hebben om hun ambitie en doelen te realiseren, vandaag en in de toekomst.

Zakelijke modellen zijn in volle verandering en samen met technologische vooruitgang (Industrie 4.0) vraagt dit een rijkere manier van kijken naar talent en potentieel. De grote uitdaging zit hem in het samenbrengen van betrokken stakeholders en in het creëren van draagvlak. Dit vraagt een betrokken en verbindende aanpak.

Het is onze missie om de externe recruiter overbodig te maken.

Wij zoeken collega's - 3 rollen beschreven vanuit 3 verhalen

Onze rollen zijn zodanig ontworpen dat deze het beste uit ons als team halen en ons in de samenwerking te ondersteunen. Ontdek ze onder en klik op de verhaallijn die je het meeste aanspreekt.

 

Zin om de toekomst mee vorm te geven?

Stel dat je een helderziende was en je kon 10 jaar in de tijd kijken, wat zou jij dan antwoorden op deze vragen?

Wat is bepalend of iemand zich ‘InFlow’ zal voelen bij een bedrijf en binnen een rol?

Wat is nodig om te borgen dat bedrijven effectief op een andere manier naar talent en potentieel zullen gaan kijken (vs ervaring en diploma)?

Waar zullen bedrijven van morgen het grote verschil mee maken t.o.v. hun medewerkers?

Zin om bij te dragen aan een InFlow wereld? Let's connect.