Bedrijf wordt niet als

aantrekkelijk genoeg
beschouwd

Wat zien we?

Websites worden meestal gemaakt met de klant of het eigen bedrijf in het achterhoofd, niet met de aantrekkelijkheid naar kandidaten toe.

 

​Voor veel websites geldt dat ze hard lijken op die van de concurrentie. Het wordt voor een kandidaat dan ook moeilijker kiezen.

 

​De employer brand is vaak anders als je bv. de kantoren/werkplek en menselijke omgang vergelijkt met de website social media platformen zoals LinkedIn, Facebook en Twitter. Daarmee wordt verwarring geschapen en kansen gemist.

 

​De Facebook pagina van de meeste bedrijven wordt niet optimaal gebruikt om het leven als medewerker er uit te laten komen. Als er al zaken worden gepost, gaat het meestal om wat de “digital natives” belangrijk vinden (zij zijn het die meestal spontaan voor deze content zorgen). Dit geeft vaak een vertekend beeld, zeker als het om rollen gaat die niet door deze groep worden ingevuld.

 

​Kandidaten doen zelf ook hun huiswerk via LinkedIn: ze screenen het bedrijf en de medewerkers. De profielen van hiring managers worden vaak als niet aantrekkelijk ervaren.

 

​De LinkedIn profielen van de meeste medewerkers zijn louter CV’s.

Oplossing

Het verschil met de concullega’s beter tot zijn recht laten komen op de website en social media platformen.

 

De employer brand doortrekken vanuit de kantoren/werkplek en dagelijkse omgang naar de website en social media platformen.

 

Alle medewerkers aan bod laten komen, niet enkel de digital natives.

 

De LinkedIn profielen van de medewerkers aanpassen zodat het plaatsen worden waar zowel company als personal branding aan bod komen door o.a. vacature vermeldingen en automatic candidate (& customer) lead generation in te bouwen.

 

De LinkedIn profielen van de hiring managers aanpassen zodat zowel hun menselijke kant als hun professionele ervaring naar voren komt. Op die manier wordt het aantrekkelijker voor kandidaten om in hun team te komen werken.

 

Bekijk de andere rekruteringsproblemen

Gratis e-book: 

Recruitment 4.0 - Voormalig recruitmentbureau legt uit hoe je recruitmentbureaus overbodig kan maken

Neem contact op

Heb je een vraag?

Stuur een mailtje naar Ashley en hij neemt spoedig contact met je op.

Je kan ons ook altijd volgen via

  • Facebook - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

Contactgegevens

Connect Human Capital

The Lofthouse

Oude Leeuwenrui 7-11

2000 Antwerpen

+32 (0)3 294 78 60

info@connect-hc.com

Cookies & privacy © Connect Human Capital 2018